Clubul Lions Oradea, mereu alături de persoanele defavorizate

Clubul Lions Oradea, mereu activ în comunitate, a venit de data aceasta, în sprijinul persoanelor defavorizate din comunitatea noastră, respectiv beneficiarii Adăpostului de Noapte, oferindu-le produse alimentare de bază (zahăr, ulei, făină, făină de mălai, orez, fasole, conserve, fidea și delicii dulci) în valoare de 1500 lei.

Beneficiarii s-au bucurat de acest gest minunat, luându-și pentru o perioadă o grijă de pe suflet, fiindu-le asigurată o parte din hrana zilnică. Astfel, pentru serile reci care urmează, aceștia se pot bucura liniștiți de siguranța unei mese calde. Chiar dacă pentru majoritatea dintre noi o masă caldă este ceva firesc, pentru acești oameni greu încercați de soartă reprezintă o mare ușurare și bucurie.

”Din anul 2016 Clubul Lions Oradea se implică alături de noi în numeroase proiecte destinate persoanelor defavorizate din comunitatea noastră, atât copii, persoane vârstnice, cât și persoane fără adăpost. Dorim să le mulțumim pe această cale membrilor clubului pentru devotamentul, implicarea  și empatia de care au dat dovadă mereu, fiind alături de persoanele vulnerabile din comunitatea noastră. În contextul sezonului rece când tot mai multe persoane fără adăpost apelează la noi, aceste alimente sunt bine venite și ne vor ajuta să putem oferi și hrană acestor persoane”, a precizat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Administraţia publică, prin Adăpostul de Noapte, vine în sprijinul persoanelor lipsite temporar de adăpost, serviciile oferite aici răspunzând atât nevoilor de bază ale beneficiarilor, dar oferind și sprijin pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, a celor practice pentru viață, integrarea pe piața muncii și consilierea acestor persoane, toate acestea contribuind la îmbunătăţirea nivelului lor de trai şi ajutor pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri. Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 6 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă și grupuri sanitare, atât pentru femei cât și pentru bărbați. De asemenea, persoanele cazate aici primesc haine curate, ceai cald și nu în ultimul rând, sprijin pentru depășirea acestei perioade dificile din viața lor.

Distribuie informația
Alte știri