Clubul Rotary Oradea 1113 și compania Euriteh au donat saltele pentru Spitalul Judetean

Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea are în dotare, începând de joi, 17 noiembrie 2016, câteva zeci de saltele de pat antiescară, cu efecte terapeutice benefice pentru pacienții grav bolnavi internați aici și imobilizați la pat, cu ajutorul Rotary Club Oradea 1113 și al companiei Euriteh Oradea, care au sponsorizat și coordonat achiziționarea acestora.

“Pacienții care suferă de diverse forme de paralizie trebuie întorși la un interval de trei ore pentru a evita complicațiile și formarea de escare. Saltelele speciale primite azi ca și donație vor ușura în primul rând suferința lor, dar în același timp și efortul personalului medical”, a declarat dnul. Dr. Miron Clement, medic primar neurochirurg, șef al secției clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Oradea.

Echipamentele medicale moderne, compuse din pompă cu presiune reglabilă și saltea antidecubit, realizează un masaj blând pacienților suferind de diverse afecțiuni grave care i-au imobilizat la pat, masaj care are rolul de a optimiza circulația sângelui și de a îmbunătăți oxigenarea țesuturilor pacienților, prevenind astfel formarea leziunilor. Acestea vor deservi cel puțin trei secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, precum cea de Neurochirurgie, ATI și Ortopedie.

Distribuie informația
Alte știri