Cluburile Rotary din Bihor au donat 165.000 lei pentru achiziția unui aparat automat de testare pentru coronavirus

La nivelul județului Bihor există mai multe Cluburi Rotary care și-au stabilit fiecare diverse domenii prioritare precum sprijinirea educației, dezvoltarea economiei locale, furnizarea apei curate și a sistemelor de salubrizare, promovarea igienei, proiecte de asistență socială pentru colectivitățile defavorizate, promovarea păcii, precum și lupta împotriva bolilor.

În această situație dificilă prin care trece țara noastră în acest moment, Cluburile Rotary din Bihor și- au dat mâna pentru un scop comun, adoptând împreună ca domeniu prioritar sănătatea comunității noastre.

Astfel: ROTARACT ORADEA a donat 34.000 lei, ROTARY ORADEA- 30.000 lei, ROTARY CLUB ORADEA ART NOUVEAU- 29.000 lei, ROTARY MARGHITA- 25.000 lei, ROTARY 1113- 24.000 lei, ROTARY BĂILE FELIX- 23.000 lei, însumând 165.000 lei.

Scopul donațiilor Cluburilor Rotary reprezintă contribuția noastră pentru achiziția unui aparat automat de testare Real- Time PCR și a kiturilor de teste aferente, necesare diagnosticării persoanelor infectate cu noul coronavirus, aparat cu valoarea totală de 665.000 lei. 

Această achiziție dă posibilitatea testării a aproximativ 200 de persoane/zi și obținerea rezultatelor într-un timp mult mai scurt, nemaifiind necesară trimiterea probelor pentru analiză în Cluj-Napoca, știut fiind faptul că sistemul medical traversează o perioadă extrem de dificilă. Aparatul automat de testare a ajuns vineri în Oradea și, după testare și instruirea personalului, a fost pus în funcțiune începând de duminică, 22 martie 2020, în cadrul Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea, spitalul din linia întâi în lupta cu COVID-19 din județul Bihor.

Râurile nu-și beau propria apă, pomii nu-și mănâncă propriile fructe, soarele nu strălucește pentru el insuși, florile nu-și răspândesc mireasma doar pentru ele. A trăi pentru alții e o lege a vieții. Viața este frumoasă când ești fericit, dar viața e și mai bună când alții sunt fericiți datorită ție.

Cluburile Rotary din Bihor și-au propus să continue la fel de transparent sprijinul sistemului medical prin acțiuni de donații și de strângere de fonduri, acțiuni la care este invitată întrega comunitate, pentru a depăși cât mai grabnic și cu pierderi cât mai mici dezastrul pandemic.

Puteti sprijini spitalele locale bihorene prin donatii directe catre Asociatia „ Sprijiniti Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea” in contul RO36BACX0000001189390001, deschis la banca Unicredit Bank SA

Echipa cluburilor Rotary Bihor

Distribuie informația
Alte știri