Cluburile sportive studenţeşti trec în subordinea instituțiilor de învățământ superior

Cluburile sportive studenţeşti cu personalitate juridică, înfiinţate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale, vor funcţiona, începând din noul an universitar, în subordinea instituţiilor de învăţământ superior de stat, transmite ministerul într-un comunicat. Hotărârea a fost luată în ședința executivului. Decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente, potrivit stiri.tvr.ro.

Hotărârea stabilește și forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de instituţiile de învăţământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat astăzi.
Numirea şi eliberarea din funcţie a directorului se fac prin decizie a rectorului instituţiei de învăţământ superior de stat, în condițiile legii, se arată în comunicat.

Directorul clubului încheie un contract de management pentru o perioadă de 4 ani cu rectorul instituţiei de învăţământ superior de stat. Până la data organizării primului concurs public, conducerea executivă a clubului sportiv universitar este asigurată de directorul în funcție la data preluării.

Bugetul anual al cluburilor sportive universitare din subordinea instituțiilor de învățământ superior de stat va fi aprobat de rector. Anterior acestei modificări, cluburile sportive studențești funcționau în subordinea Ministerului Educației Naționale.

Foto: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri