CNAS reia concursul pentru ocuparea a 35 de posturi de directori de Case județene. Printre ele e și cea din Bihor

Casa Națională de Asigurări de Sănătate reia concursul pentru ocuparea a 35 de posturi de directori de Case județene de asigurări de sănătate precum și a CAS a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, după ce la primul concurs, organizat luna aceasta, au promovat doar 5 din 33 de candidați, iar alți 21 s-au înscris, dar nu s-au mai prezentat la concurs. Prima probă a concursului, cea scrisă, va avea loc pe 16 iunie, iar termenul limită de depunere a dosarelor este 4 iunie.

Cele 5 Case județene de asigurări de sănătate unde posturile vacante de directori generali au fost ocupate în urma concursului organizat recent de Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt CAS Maramureș (Carmen Eleonora Prodan), CAS Iași (Gheorghe Radu Țibichi), CAS Cluj (Lucia Luminița Brustur Chirilă), CAS Tulcea (Eugenia Vasile) și CAS Bistrița Năsăud (Vilhelm Szekely).

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproape 10 miliarde de euro în acest an. Casele județene de asigurări de sănătate reprezintă, în multe cazuri, „cel mai mare portofel” dintr-un județ, așa cum afirma, recent, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, numit în funcție de Guvern la începutul acestui an, explica recent faptul că CNAS nu are niciun contract cu niciun furnizor de servicii medicale, toate contractele fiind încheiate între CASMB/casele județene și furnizori: „La nivelul caselor județene sunt gestionate, de facto, resursele Casei de Asigurări de Sănătate. De aceea trebuie să ne asigurăm că managementul lor este eficient.”

Distribuie informația
Alte știri