Conferința de deschidere al proiectului “Identity, Security and Inclusivity in border areas of South East Europe”, la Universitatea Oradea

În data de 28 Noiembrie 2023, Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a organizat la Universitatea din Oradea, conferința de deschidere al proiectului “Identity, Security and Inclusivity in border areas of South East Europe”.

Evenimentul a reprezentat una dintre activitățile proiectului finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Jean Monnet, cod proiect: EUROINCLUS – 101127601 – ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH. Proiectul este coordonat de Prof.univ.dr. Mircea Brie din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene.

Deschiderea oficială a avut loc în data de 28.11.23, Marți de la ora 11:00, în Amfiteatrul „Nicoalae Iorga”, campus II, corpul V. În cadrul evenimentului, a avut loc prezentarea detaliată a proiectului, a planului de implementare și a echipei de proiect. Tot în cadrul conferinței de deschidere al proiectului, a avut loc și o sesiune de dezbateri avându-i ca protagoniști pe Prof.univ.dr. Sorin Șipoș (prorectorul Univ. Oradea), Prof.univ.dr Gabriel Moisa (decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și și Științele Comunicării), Prof.univ.dr. Karla Barth (decanul Facultății de Științe Socio-Umane) și pe Prof.univ.dr. Mircea Brie, coordonatorul proiectului.

Centrul de Excelență Jean Monnet, EUROINCLUS este conceput ca un pol de excelență și expertiză în cercetare, documentare, predare și diseminare în domeniul studiilor europene, securității și cooperării la frontierele externe ale UE. Obiectivul principal al proiectului fiind promovarea proceselor de integrare, incluziune, educație interculturală, securitate societală și reziliență societală a minorităților, a imigranților și a refugiaților.

Distribuie informația
Alte știri