CNI va construi cămine studenţesti în 30 de centre universitare. Oradea e pe listă

Compania Naţională de Investiţii va construi cămine studenţesti în 30 de centre universitare din România. Oradea e unul dintre ele.

Potrivit caietelor de sarcini, căminele studenţeşti ar urma să fie din beton, cu compartimentări din zidărie de cărămidă. Majoritatea imobilelor vor fi construite în regim P+4E sau P+6E, iar camerele vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii si balcoane pe toate lățimea lor.

Căminele studenţeşti vor fi dotate cu săli de lectură, săli de mese cu chicinetă, spălătorii, uscătoare, spații tehnice, cabine pentru portari în zona de acces, recepții şi ascensoare pentru persoanele cu dizabilități. Imobilele ar trebui să beneficieze şi de amenajări exterioare, care vor include alei pietonale şi locuri de parcare pentru autovehicule și biciclete.

Pentru Universitatea din Oradea sunt prevăzute 800 de locuri, a anunţat, săptămâna trecută, directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu.”În momentul de faţă proiectul se află în faza iniţială a indicatorilor tehnico-economici, după care urmează să se realizeze proiectarea şi execuţia”, a declarat şefa Companiei.

Foto: presalocala.com

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri