Coaliția de guvernare, în ședință pe tema bugetului pentru 2024. Premierul vrea schimbări în instituțiile din subordinea Finanțelor

Coaliția de guvernare se reunește în ședință, la ora 16.00, pe tema bugetului pe anul viitor. Premierul vrea o schimbare a modalității de acordare a banilor către ministere, după principiul programelor și proiectelor. De asemenea, Marcel Ciolacu vrea mai multe schimbări în instituții cu responsabilități în domeniul antifraudei, din subordinea Ministerului de Finanțe.

Potrivit informațiilor obținute de TVR INFO, premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința de a schimba șefii instituţiilor cu atribuţii de verificare şi control din subordinea Ministerului Finanțelor. Excepție va face ANAF-ul, unde a fost numit un nou șef chiar anul acesta. Prim-ministrul își dorește oameni din sistem, nu oameni politici.

Potrivit surselor TVR INFO, în două săptămâni ar trebui să aibă loc restructurarea organismelor de control din subordinea Ministerului Finanțelor.

Premierul Marcel Ciolacu vrea să schimbe totodată modul de acordare a bugetelor pentru ministere. Astfel, alocarea s-ar putea face pe programe și proiecte.

De asemenea, șeful executivului dorește încheierea discuțiilor pe buget până la începutul lunii decembrie, adică până săptămâna viitoare.

Distribuie informația
Alte știri