Cod galben de caniculă în Bihor! ANM: Vor fi 36 de grade la umbră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare Cod galben de caniculă pentru Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei și pentru sud-vestul Munteniei, unde temperaturile vor fi duminică de 35 – 36 de grade. Valul de căldură se extinde luni la mai mult de jumătate din țară.

Potrivit ANM, în Crișana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35…36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Olt, Dolj, Teleorman și Giurgiu sunt sub atenționare cod galben de caniculă.

Luni, valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Distribuie informația
Alte știri