Cod galben de descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Bihorul nu e ocolit

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 10.00, pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova.

„În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, anunță meteorologii.

Totodată, a intrat în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, începând de miercuri dimineață și care expiră vineri, la ora 23.00.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp”, precizează meteorologii.

Alte știri