Cod galben de inundații pe râuri din Bihor

Foto: arhiva

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sustiu – amonte S.H. Tinca, Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos, Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Criscior – amonte S.H. Gurahonț, județele Bihor, Hunedoara și Arad.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Valea Roșie (afluent al Crișului Negru) și Crișul Alb – sector aferent S.H. Vața de Jos, a anunțat INSTITUTUL NAȚIONAL DE HIDROLOGIE ȘI GOSPODARIRE A APELOR.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Distribuie informația
Alte știri