Cod galben de viituri pe râuri din Crişana, Banat, Transilvania şi Oltenia, până joi

Hidrologii avertizează cu privire la posibilitatea producerii, până joi la prânz, a unor viituri pe râuri din Crişana, Banat, Transilvania şi Oltenia, fiind instituit Cod galben.

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor au instituit Codul galben pe râuri din Crişana, Banat, Transilvania şi Oltenia, cu valabilitate începând de miercuri, de la ora 13:00, până joi, la ora 12:00.

”Acesta va afecta anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici aferenţi sectorului amonte staţia hidrometrică Calafat şi Jiu. Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara”, se arată într-un comunicat de presă transmis de INHGA.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri