Cod galben în câteva localități din Bihor

ANM a emis, miercuri, o avertizareCod Galben, de evenimente meteo imediate valabila in judetul Bihor.

In zona : Județul Bihor: Marghita, Valea lui Mihai, Popești, Suplacu de Barcău, Tăuteu, Șimian, Curtuișeni, Balc, Abram, Sălacea, Tarcea, Abrămuț, Buduslău, Boianu Mare, Viișoara se vor semnala : averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Avertizarea e valabila pana la ora 15.30.

Preveniți situațiile de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Atenție unde parcați autoturismele!

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie informația
Alte știri