Cod portocaliu de ninsoare abundentă și viscol. Avertizarea, valabilă în zona montană a Bihorului

Distribuie pentru prietenii tăi:

Meteorologii au emis vineri o avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol, valabilă în Munții Apuseni până la ora 23.00. Totodată, în zona montană înaltă este în vigoare un cod galben de ninsori până sâmbătă dimineață.

Potrivit avertizării, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Munții Apuseni, va ninge abundent, iar vântul va bate puternic, cu rafale care vor depăși 100-110 km/h, determinând viscol puternic și reducerea vizibilităţii sub 50 de metri.

Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 12.00 până la ora 23.00.

De asemenea, până sâmbătă dimineața, la ora 10.00, este cod galben de ninsori și viscol în zonele montane.

Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă.

Meteorologii au emis și o informare, conform căreia în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. Cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă.

Pe alocuri se va depune polei. Local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri