COD PORTOCALIU METEOROLOGIC ȘI HIDROLOGIC. Intervenții ale pompierilor bihoreni în sprijinul populației

În prima parte a zilei de miercuri, 17 iunie a.c., pompierii militari bihoreni au fost mobilizați cu echipamentele și tehnica din dotare, în trei localități, pentru înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor hidrometeorologice periculoase manifestate la nivelul județului.

Astfel, începând de la ora 10.00, pompierii Stației Ștei acționează cu motopompele din dotare în Ghighișeni, comuna Rieni, pentru evacuarea apei din patru gospodării (curți și subsoluri), iar echipajele Stației de Pompieri Valea lui Mihai evacuează apa acumulată în curtea unei societăți comerciale din Tarcea, pe o suprafață de circa 0,5 ha, nivelul apei fiind de aproximativ 80 de cm.

Totodată, pompierii militari din cadrul Stației Ștei și Secției Beiuș, au fost mobilizați în Cusuiuș,
comuna Lazuri de Beiuș unde, după trecerea viiturii produse în localitate, vor interveni pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Portocaliu, valabilă pentru județul Bihor, în data 17 iunie, între orele 12:00 – 23:00, fenomenele vizate fiind „cantități de apă însemnate”.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis pentru județul Bihor, o avertizare hidrologică –Cod Portocaliu, valabilă în perioada 17.06.2020 ora 12:00 – 18.06.2020 ora 14:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Ier, Barcău, Crişul Repede și Crişul Negru.

Conform datelor transmise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, avertizarea hidrologică vizează în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţ.

Distribuie informația
Alte știri