COD PORTOCALIU pe Crisul Negru. Inundatii in Beius si Lunca

Administrația Bazinală de Apă Crișuri informează că, azi, 27.06.2016, pana la ora ora 14:00 există probabilitatea de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundatii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe afluenţii mici din bazinul superior și mijlociu al Crişului Negru .

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în această dimineață, ne așteptăm să existe scurgeri semnificative de pe versanți in zonă Crișului Negru. De menționat este faptul că, în aceste situații nu se poate interveni cu baraje mobile, prin urmare asigurarea scurgerii viiturii atât prin albia râului, dar mai ales prin canalele, șanțurile și rigolele din localități este foarte importantă.” Dorel Dume, director. A.B.A Crisuri.

Precipitații semnificative s-au înregistrat duminică, în municipiul Beiuș unde, în 20 minute, a ploat 34,7 l/mp.

La ora actuală în urma precipitațiilor abundente se înregistrează probleme în comuna Lunca, sat Biheni , unde valea Șuști-Briheni a depășit cota de atenție cu 28 de cm.

Distribuie informația
Alte știri