COD ROȘU de caniculă pentru județul Bihor. S-au trimis mesaje RO-ALERT

Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD ROȘU de caniculă pentru județul Bihor.  Avertizarea este valabilă pentru ziua de sâmbătă, 23 iulie, când se vor înregistra temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

Pe parcursul acestei zile, vor fi chiar și 42 de grade la umbră, fapt ce înseamnă că la soare temperaturile vor fi mult mai ridicate.

”În județele Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare și Sălaj se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute”, afirmă meteorologii.

Teperaturile vor fi cuprinse între 39 și 42 de grade, iar în cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade și disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, a mai transmis ANM.

Cetățenii au primit mesaj RO-ALERT: Avertizare meteo COD ROSU de CANICULA / VAL DE CALDURA (temperaturi intre 39 – 42 grade Celsius), valabila pentru data de 23.07.2022. Evitati deplasarile, expunerea la soare si efortul fizic intens desfasurat in exterior. Apelati serviciul de urgenta 112 numai in caz de necesitate.

Alte știri