Colectiv: Imagini ascunse din noaptea incendiului, făcute publice la patru ani de la tragedie.

Filmări ascunse, cu primele minute ale interventiei de la Colectiv, au fost publicate de Libertatea, la patru ani de la tragedie. Imaginile au fost surprinse de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei. Autorii articolului susțin ca aceste cadre nu au ajuns niciodată pe mâna procurorilor care anchetează cazul Colectiv, pentru că ar fi fost ascunse de superiorii subofițerului de la ISU. Este vorba despre o înregistrare care are aproape 21 de minute.

Filmarea a început în Piaţa Bucur, la intrarea în fosta fabrică „Pionierul”, unde se văd o maşină de pompieri, una de SMURD şi o ambulanţă. În înregistrare se observa haosul care a domnit în primele minute ale intervenției.

Filmarea începe la ora 22:43, în momentul în care subofițerul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU și durează 20 de minute. Imediat au fost surprinse și fețele cunoscute ale demnitarilor. Gabriel Oprea, primarul Cristian Popescu „Piedone”, Raed Arafat, sunt filmați aproape de intrarea în club, acolo unde se vede felul în care salvatorii se comportă „absolut dezorganizat”, chiar după mărturiile unora dintre ei.

După anunțul celor de la Libertatea, o reacție a venit din partea lui Raed Arafat, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta îi acuză pe jurnaliști că denigrează şi se folosesc de durerea familiilor victimelor pentru a face rating și că transmit informaţii false. Citeste mai departe

Distribuie informația
Alte știri