Colegiul Medicilor face apel la medici să comunice responsabil în privinţa tratamentelor pentru COVID-19 şi a altor afecţiuni

Colegiul Medicilor din România (CMR) a făcut, duminică, un apel la toţi medicii români să practice o medicină bazată pe dovezi şi să recomande tratamente în baza ghidurilor şi a protocoalelor terapeutice, precum şi să comunice responsabil în spaţiul public cu privire la toate afecţiunile medicale.

Apelul vine în urma unor informaţii potrivit cărora, într-o conferinţă de presă, mai mulţi medici ar fi contestat pandemia de COVID-19, dar şi vaccinarea împotriva noului coronavirus, la o Conferinta AUR.

Totodată, Colegiul Medicilor atrage atenţia asupra faptului că medicii au responsabilitatea de a disemina informaţii bazate pe dovezi ştiinţifice evidente, din surse sigure, şi de a prescrie tratamente conform ghidurilor şi protocoalelor în vigoare, precum şi recomandărilor instituţiilor din domeniu.

Responsabilitatea cadrelor medicale vizează atât actul medical în sine, cât şi modalitatea de a comunica informaţii menite să influenţeze succesul unui tratament.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie informația
Alte știri