Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea parte a Campaniei “Modelează viitorul. Printează-l 3D”

Una dintre cele mai cunoscute firme de materiale de construcții și amenajări interioare din țară, sprijină crearea a 10 HUB-uri de imprimare 3D în 8 orașe din România, prin dotarea lor și finanțarea parțială a training-urilor pentru profesorii coordonatori. Printre acestea se află și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea.

Sub numele „3DUTECH – Modelează viitorul. Printează-l 3D” campania, lansată pe 31 octombrie, își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D. 20 de profesori și 200 de elevi din licee din România vor avea oportunitatea să-și dobândească certificarea de printare 3D, certificare recunoscută internațional.

În plus, „3DUTECH” îi provoacă pe elevii şi profesorii participanţi la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Campania este susținută de Dedeman și ECDL, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.

Distribuie informația
Alte știri