„Coletul”, o nouă metodă de înșelăciune. Oamenii primesc prin curier pachete nesolicitate pentru care li se cer sute de lei

Foto: Shutterstock

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că o nouă metodă de înşelăciune ia amploare. Este vorba despre metoda denumită „Coletul”, care constă în trimiterea, către destinatari, a unor pachete cu „cumpărături”. Metoda se practică și în Italia. Un caz recent a fost in Viareggio.

Cei care le primesc trebuie să plătească pentru ele două-trei sute de lei, însă obiectele din interior valorează mult mai puţin. Poliţia de la noi recomandă celor care primesc colete nesolicitate să nu plătească pentru ele.

„Nu efectuaţi plăţi nesigure. Refuzaţi să plătiţi pentru colete pe care nu le-aţi comandat sau despre care nu aveţi informaţii clare. Solicitaţi detalii suplimentare şi verificaţi înainte de a face orice plată. Contactaţi furnizorul de servicii poştale. În cazul în care primiţi un colet nesolicitat, contactaţi compania de curierat în cel mai scurt timp, pentru a clarifica situaţia şi pentru a solicita blocarea sumei de bani plătite. Furnizorii de servicii poştale pot oferi informaţii suplimentare despre expeditor şi conţinutul coletului şi pot bloca banii până la clarificarea situaţiei. Păstraţi dovezile. Dacă acceptaţi un colet, păstraţi toate documentele şi dovezile asociate cu acesta, inclusiv chitanţele şi etichetele coletului. Aceste dovezi pot fi utile în cazul unei investigaţii ulterioare”, transmit poliţiştii.

Nu în ultimul rând, aceştia încurajează populaţia să raporteze incidentele suspecte.

Distribuie informația
Alte știri