Coloane de camioane la intrarea şi ieşirea din ţară prin principalele puncte de frontieră cu Ungaria

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, cel mai tranzitat din vestul ţării, se aştepată în coloană cel puţin 220 de minute pentru a se intra în România. Sunt deschise doar două artere pentru traficul greu, pentru că sunt insuficienţi poliţişti de frontieră ungari la posturi.

„Lipsă personal autorităţi de frontieră maghiare; număr mare de vehicule prezente la verificările de frontieră pe ambele sensuri; intrarea în uz a noului sistem informatic aparţinând autorităţilor maghiare”, sunt motivele formării de coloane de camioane, precizează site-ul Poliţiei de Frontieră.

Conform poliţiştilor locali din Nădlac, pe autostrada pan-europeană s-a format o coloană de aproximativ cinci kilometri înainte de PTF Nădlac II, dar sursa nu a putut preciza care este situaţia pe teritoriul ţării vecine, adică pe sensul de intrare în ţara noastră.

Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează un timp de aşteptare pentru traficul greu, pentru ieşirea din România, de 150 de minute, la Nădlac II, unde sunt deschise doar două artere de control.

La Vărşand, se aşteaptă aproape patru ore pe cele trei artere de ieşire din ţară destinate traficului greu, în timp ce în judeţul Bihor, la Borş I şi Borş II, se aşteaptă 150 – 160 de minute. În Satu Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare ajunge la 180 de minute.

La intrarea în România prin PTF Nădlac I se aşteaptă cel puţin 80 de minute, în timp ce la Borş I, Borş II şi Petea timpii de aşteptare sunt de aproximativ 40 de minute.

Distribuie informația
Alte știri