Cometa Neowise poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul României

Foto: ilrestodelcarlino.it

Cometa C/2020 F3 a fost observată pentru prima dată în martie, când era prea slabă pentru ca cineva să o poată vedea cu uşurinţă. Corpul ceresc a primit numele Neowise, după observatorul care a identificat-o prima dată.

Astronomii s-au temut că ar putea fi distrusă odată cu apropierea de soare, aşa cum s-a întâmplat cu alte obiecte de acest fel în 2020, dar Neowise a supravieţuit propriei întâlniri cu soarele nostru şi la sfârşitul săptămânii trecute a ajuns pe orbita lui Mercur. Acum este din nou pe drumul său spre părţile îndepărtate ale sistemului nostru solar, scrie The Independent.

Neowise este una dintre puţinele comete care pot fi văzute cu ochiul liber în acest secol şi va sta pe cer aproape toată luna iulie.

În perioada 11-24 iulie cometa este circumpolară, observată de pe teritoriul României, fiind, cel puţin teoretic, observabilă întreaga noapte. Totuşi merită precizat faptul că la culminaţia inferioară cometa va fi la doar câteva grade deasupra orizontului nordic, scrie astro-info.ro.

Distribuie informația
Alte știri