Comisarii ANPC nu vor mai avea voie să-și ia telefoanele mobile la controale. Vezi cum se va asigura comunicarea pe teren

Pentru a fi limitate orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, anunţă ANPC.

Comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, va fi asigurată cu ajutorul a 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni, precizează instituţia, într-un comunicat.

Pentru a pune în aplicare strategia internă de integritate şi combatere a corupţiei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor de control de mare impact, potrivit sursei citate.

Frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

Distribuie informația
Alte știri