Comisarii Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a peste 16 tone de deşeuri textile din Germania

În seara zilei de 09.06.2021, în urma solicitării lucrătorilor din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Borș, a fost identificat un transport de 16290 Kg textile/îmbrăcaminte/încălţăminte la punctul de trecere a frontierei Borş I expediat din Germania către România. Conform documentelor prezentate si a verificărilor efectuate transportul de textile/îmbrăcăminte/încălţăminte a fost efectuat de către o persoană juridică din România către o persoană juridică din judeţul Cluj. Certificatul de dezinfecţie prezentat avea modificări a datelor înscrise.

Confecţiile prezentau o uzură avansată fiind şi amestecate în saci (lenjerie intimă, ciorapi, prosoape, încălţăminte, etc). Drept urmare nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor.

Astfel atragem atenţia persoanelor juridice care achiziţionează din afara României textile de tip second hand să prezinte un Certificat de Dezinfecţie conform şi Certificat de calitate/conformitate prin care rezultă că aceste articole pot fi reutilizate!

Distribuie informația
Alte știri