Comisarul-sef ingenunchiat in fata sefilor este oradean. Aurelian Miu a fost eliberat din functie

Ministrul de Interne Carmen Dan l-a eliberat din funcție pe comisarul șef Aurelian Miu, șef al Serviciului Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cel care stătea în genunchi în fața unor șefi de la Interne.

„A fost eliberat din funcție. Nu și-a dat demisia, nu a făcut acest gest de onoare pe care i l-am solicitat, acum se analizează o altă poziție de nivel inferior, conformă cu studiile sale. Momentul surprins e de acum patru ani. S-a stabilit că ofițetrul nu a fost făcut gestul în contextul unui ritual. Gestul l-a făcut din proprie intițiativă”, a declarat ministrul Carmen Dan. „Sincer, mie nu mi se pare ca tinta era domnul Miu din pozitia de sef control, ci tinta era undeva mai sus”, a completat ministrul. Intrebata daca tinta era seful Politiei de Frontiera, Ioan Buda, Carmen Dan a raspuns: ‘Vom clarifica, cine putea sa fie tinta deasupra domnului Aurelian Miu, care era seful Serviciului de Control al Politiei de Frontiera’.

Comisarul-sef Aurelian Miu si-a inceput cariera de politist ca subofiter, in comuna bihoreana Bors, a locuit in Oradea unde detine si un apartament si a fost propulsat la Bucuresti dupa ce functia de sef al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a fost preluata de chestorul Ioan Buda.

Distribuie informația
Alte știri