Trotinetele Bolt rămân în Oradea încă 3 luni/ În aplicația Oradea City Report vor putea fi sesizate nereguli

Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier în municipiul Oradea, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a aprobat în şedinţa de azi prelungirea avizului de ocupare temporară a domeniului public pentru stațiile de amplasare a trotinetelor electrice Bolt până în data de 20.12.2022, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 123/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții Bolt, le-am solicitat mai multe obiective care trebuie realizate. Deja, grupul de lucru comun este funcțional. La fel, lista cu propunerile de parcări și harta cu zonele de limitare a accesului pentru trotinete ne-a fost deja prezentată, urmând să o analizăm în detaliu împreună cu colegii de la urbanism. Zonele de limitare a accesului trotinetelor se prezintă astfel: zone cu interdicție totală a circulației și staționării, zone cu interdicție a parcării și zone cu viteză limitată. În continuare, operatorul ne va prezenta programul zilnic de ridicări, urmând să fie căutată o soluție legală și pentru sancționarea celor care nu respectă regulile privind staționarea/parcarea și nu sunt disciplinați în trafic. De menționat faptul că Primăria a permis operatorului accesul în aplicația Oradea City Report, categoria Trotinete Bolt, acesta luându-și angajamentul de a răspunde tuturor sesizărilor”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.


Potrivit arhitectului-șef al municipiului, Radu Fortiș, după ce vor fi analizate lista cu propunerile de parcare a trotinetelor și harta cu zonele de limitare a accesului acestora, operatorul va trebui să prezinte Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) documentația cu propunerile definitive, după care se va elabora Regulamentul general care va fi supus aprobării Consiliului Local.


Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a avizat închiderea temporară a circulației auto pe str. Gabor Jozsef, pe tronsonul cuprins între str. Gabor Jozsef, nr. 38 și intersecția cu str. Ștefan Odobleja, nr. 115, pentru evenimentul „Ziua Cartierului Europa“. Acesta va avea loc în data de 10 septembrie, iar dacă condițiile meteo vor fi nefavorabile, în data 17 septembrie. Solicitarea a fost făcută de Asociația „Comunitatea Europa Oradea”.

Distribuie informația
Alte știri