Comisia Europeană a aprobat aproape 800 de milioane euro pentru sprijinirea companiilor din România afectate de pandemie

Comisia Europeană a aprobat, joi, o schemă, în valoare de aproximativ 800 de milioane euro (echivalentul a patru miliarde lei), pentru sprijinirea companiilor din România afectate de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Schema a fost aprobată în baza Cadrului temporar privind ajutoarea de stat, iar sprijinul public va lua forma unor împrumuturi subvenţionate şi a unor garanţii de stat pentru împrumuturi.  

„Măsurile vor fi gestionate de către ramura de dezvoltare a Băncii de Export Import a României, EximBank, care va acţiona în numele statului român şi total  independent de activităţile comerciale ale Eximbank. Sistemul va fi deschis întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) cu o cifră de afaceri care a depăşit 20 milioane RON (aproximativ 4 milioane EUR) în 2019, precum şi întreprinderilor mari. Măsurile vizează îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru aceste întreprinderi, ceea ce le va permite să îşi continue activităţile în timpul pandemiei de coronavirus şi după aceasta”, au transmis reprezentanţii CE, într-un comunicat de presă remis, joi, news.ro.

Distribuie informația
Alte știri