Comisia Europeana, anuntata despre inchiderea fabricii de zahar din Oradea

Situaţia dificilă din piaţa zahărului a intrat în atenţia Comisiei Europene.

Roana Rotaru Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a adus la cunoştinţa Comisiei Europene situaţia dificilă cu care se confruntă piaţa zahărului din România, relateaza zf.ro.

„Am atras atenţia asupra situaţiei dificile a sectorului zahăr, după eliminarea mecanismului cotelor şi influenţele negative pe care le suportă fermierii noştri. În mod special, ultimele informaţii asupra posibilei închideri a unor fabrici de procesare a sfeclei de zahăr în Vestul României ne confirmă îngrijorarea. Am solicitat Consiliului Agrifish să ia notă de această situaţie şi, împreună, să încercăm găsirea unor soluţii pentru susţinerea acestui domeniu la nivel european”, a spus Alexandru Potor.

In urma cu doua saptamani si ministrul Agriculturii, Petre Daea, spunea ca a discutat la nivelul Guvernului pentru a gasi solutii pentru ca fabrica de zahar de la Oradea sa nu se desfiinteze. Daea afirma ca a discutat cu proprietarul fabricii, pe care l-a rugat sa aiba grija de echipamente, sa le conserve, urmand sa se caute solutii ca fabrica sa nu se desfiinteze.

Distribuie informația
Alte știri