Comisia Europeană vrea acte de identitate cu amprente digitale

Comisia Europeană propune ca în actul de identitate al fiecărui cetățean să fie incluse obligatoriu imagini digitale ale feței și amprentelor de la două degete. S-ar elimina astfel în totalitate actele din hârtie, care sunt ușor de falsificat și pot fi folosite de migranții care vor să intre în țările Uniunii.

Asta nu înseamnă că Bruxelles-ul va impune introducerea actelor de identitate în țările în care acestea NU există – adică Marea Britanie, Irlanda și Danemarca, și nici în Austria și Suedia, unde poți alege dacă îți dorești sau nu un act de identitate.

Agenția ANSA citează o statistică recentă, potrivit căreia România se află pe primul loc în Uniune ca număr de documente falsificate, urmată de Italia și Grecia.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri