Compania din Serbia care prospecteaza mai multe perimetre din Bihor pentru a gasi petrol a primit licenta de furnizare a gazelor naturale

Decizia ANRE a fost publicata in Monitorul Oficial abia in aceasta saptamana, desi ​​NIS Petrol, filiala locala a grupului petrolier sarbesc NIS, controlat de rusii de la Gazprom, a obtinut-o in octombrie anul trecut.

In luna aprilie a anului trecut, NIS Petrol a anuntat ca explorarea resurselor neconventionale, precum gazele de sist, nu face obiectul activitatii sale. Precizarile companiei au venit dupa ce presedintele Consiliului Judetean, Cornel Popa, a declarat ca sarbii de la NIS Petroleum vor incepe prospectiuni in judetul Bihor.

In comunicatul transmis atunci presei, NIS Petrol a confirmat ca va demara etapa de prospectare in perimetrele concesionate din judetul Bihor, dar aceasta este una „neinvaziva, fara impact asupra mediului si a populatiei din perimetre si se va realiza cu respectarea tuturor prevederilor legale si a normelelor de mediu din Uniunea Europeana”.

Distribuie informația
Alte știri