„Competența profesională – de la deziderat la realitate”, seminar la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea

Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea a  organizat marți, 14 mai 2024 la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea seminarul cu tema „Competența profesională – de la deziderat la realitate”. Activitatea s-a adresat tuturor elevilor, studenților, părinților și profesorilor   interesați în Investigarea și dezbaterea procesului de transformare a idealurilor și așteptărilor legate de competențele profesionale în realități tangibile.

Seminarul a făcut parte din Proiectul „Clubul Prietenilor TopFormalis”, ediția a VIII-a, inclus în Calendarul Activităților Educaționale Județene al Inspectoratului Școlar Județean Bihor. La activitate au participat un număr de aproximativ 25 de  persoane din Oradea și județul Bihor, acestea având posibilitatea să facă un valoros schimb de experiență cu formatorii – Prof.Psih.Drd. Alin Crețu (Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea, structura CSEI nr. 1 Tileagd) și Prof.Psih.Drd. Crina Crețu (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor). ).

Pe parcursul seminarului, explicațiile oferite de către cei doi formatori au fost complexe și precise, evidențiind o abordare riguroasă a subiectului competenței profesionale. Moderatorii au utilizat date și rezultate provenite din diverse categorii de cercetări pentru a susține discuțiile. Printre sursele principale de informație s-au numărat Eurostat, Institutul Național de Statistică și Ministerul Educației, acestea oferind un cadru bine fundamentat pentru analizarea competenței profesionale în context european și național.

Profesorii participanți s-au arătat extrem de entuziasmați, angajându-se activ în dezbateri și schimburi de idei. Aceștia au avut ocazia să exploreze în profunzime diferitele aspecte ale competenței profesionale, de la dezvoltarea teoretică la aplicarea practică în mediul educațional. Un moment deosebit al workshop-ului a fost ședința de psihoterapie în direct, care a oferit o demonstrație practică a tehnicilor și abordărilor discutate. Această sesiune a fost foarte apreciată de participanți, oferindu-le o perspectivă concretă asupra modului în care competențele profesionale pot fi dezvoltate și aplicate în practică.

La finalul întâlnirii, toți participanții și-au exprimat încântarea de a fi contribuit la realizarea unui asemenea eveniment de ținută academică și au promis că vor aplica cele învățate în activitatea curentă cu elevii lor. În concluzie, evenimentul a fost un succes, reușind să îmbine în mod eficient teoria cu practica și să inspire profesorii să continue să își dezvolte competențele profesionale.

Prof.univ.dr. Valentin Cosmin Blândul, preşedinte al Asociaţiei „TopFormalis

Distribuie informația
Alte știri