Complex Sportiv în Cartierul Velența, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții

Consiliul Local Oradea a aprobat în ședința de marți, 28 ianuarie, participarea municipiului Oradea în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul ”Complexuri sportive”, în vederea realizării unui Complex Sportiv în Cartierul Velența.

Viitorul complex sportiv va fi realizat în zona str. Calea Clujului nr. 202, mai precis în spatele terenului de fotbal ”Motorul”. Va avea o suprafață de cca 1,5 ha și va cuprinde 4 terenuri de fotbal, 1 vestiar și aprox 50 de locuri de parcare destinate celor care vor utiliza aceste terenuri. “În paralel, vom reabilita și terenul existent, astfel ca la încheierea lucrărilor să avem o bază de sport extinsă, de aproximativ 13.000 mp”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Investiția va fi asigurată prin Compania Națională de Investiții, primăriei revenindu-i lucrările care vizează asigurarea utilităților, amenajarea drumurilor de acces și a parcărilor.

”În perioada următoare, vom solicita Companiei Naționale de Investiții proiectul-tip de realizare a complexului sportiv, urmând să aprobăm apoi în Consiliul Local SF-ul și coridorul lucrării”, a precizat Cristian Popescu – directorul adjunct al Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea.

Tot în cadrul ședinței s-a aprobat amplasamentul destinat complexului sportiv din Cartierul Velența, caracterul de interes public local pentru amplasamentul respectiv, dar și demararea procedurii de expropriere în baza proiectului ”Construcții de baze sportive – proiect tip 1 al Companiei Naționale de Investiții S.A”.

Alte știri