Comuna Lunca va găzdui, sâmbătă, prima ediție a Festivalului Plăcintelor

Comuna Lunca va găzdui, sâmbătă, prima ediție a Festivalului Plăcintelor. Invitaţii dar şi localnicii vor putea degusta, în intervalul orar 14-17, specialităţi pregatite de socăciţele din Briheni şi din satele vecine, între care Coleşti, Şuştiu şi Urseşti.

Nu va lipsi specialitatea zonei, „întorsura” cu brânză de vacă, de oaie sau capră, cu dovleac, cartofi, varză sau mere. De asemenea, se vor găti vărzare cu spanac, diverite verdeţuri, ceapă şi mărar, plăcinte pe lopată cu brânză  sărată, brânză dulce, prune, nucă, mere, plăcinte cu şuncă sau carne, plăcinte gătite în tigaie şi langoş.

În satul Briheni se vor face şi demonstraţii pentru cei care vor să cunoască tehnicile de pregătire a plăcintelor şi vor fi amenajate ateliere demonstrative de meşteşuguri, precum fierărie, sculptură în lemn şi decoraţiuni.

Pe durata festivalului, participanţilor le vor cânta ansamblurile „Dor Bihorean” din Beiuş, condus de dirijorul Remus Lazea, „Floricica din Măgeşti”, „Codrenii Bihorului” din Roşia şi „Crisiia” din Cociuba Mare, solistele Daniela Rada şi Elena Şerb, iar rapsodul local Teodor Dăscăleanu, va recita epigrame şi poezii.

 

Distribuie informația
Alte știri