Comunicare de criza. PSD Bihor anunta majorarea alocatiilor pentru copii desi parlamentarii Puterii  n-au votat propunerea PNL

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, joi, cu scandal un amendament al PNL prin care alocaţiile copiilor vor fi majorate începând cu 1 martie. Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi „pentru”, 119 „împotrivă” şi o abţinere.

Coalitia de la Putere nu isi propusese majorarea alocatiilor pentru copii, insa, cum subiectul este unul  cu potential electoral negativ, comunicatorii partidului au schimbat din mers strategia si au prezentat  majorarea alocatiilor  ca o victorie a Puterii  chiar daca reprezentanții ALDE-PSD și UDMR votasera impotriva acestei propuneri atat in comisia de Buget Finanțe  cat si la Senat.


In plen, amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități. Ceilalți parlamentari ai puterii și-au scos cartelele din aparatele de vot. După ce parlamentarii au adoptat amendamentul PNL, a avut loc o ședință fulger la grupul PSD, în pauza de consultări.


Revenind în plen, Liviu Dragnea a propus modificarea sursei de finanțare, ca banii pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii să fie luați prin creșterea deficitului bugetar de la 2.55% la 2.76%.

Ulterior PSD Bihor a comunicat  ca alocatiile vor creste datorita amendamentului lui Dragnea si nu in urma propunerii PNL

Amendamentul propus de PNL era inaplicabil, întrucât sursa de finanțare propusă a fost greșită. Astfel, identificarea corectă a sursei de finanțare de către PSD, a făcut ca amendamentul propus de președintele Liviu Dragnea să fie votat cu majoritate de voturi”, a scris pe internet presedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Distribuie informația
Alte știri