Comunicat DSP Bihor/ Cum va fi asigurată asistența medicală, în Bihor, pe perioada Sărbătorilor Pascale

  • Accesul populației la serviciile medicale din unitățile sanitare din județul Bihor va fi asigurat, nerestricționat. Unitățile sanitare publice cu paturi asigură pe această perioadă continuitatea asistenței medicale precum și asistenta medicală de urgență atât prin liniile de gardă cât și prin compartimentele primiri urgențe, a transmis DSP Bihor.

Continuitatea asistenței medicale primare la nivelul județului Bihor este asigurată și prin centrele de permanență existente în județul Bihor, care funcționează în sistem de gardă. Pentru evitarea supraaglomerării serviciilor de gardă ale unităților sanitare, recomandăm populației accesarea serviciilor centrelor de permanență. Lista centrelor de permanență poate fi accesată pe site-ul DSP Bihor la următorul link:  https://www.dspbihor.gov.ro/2022/12/Comunicate%20de%20presa/Centre_de_permanenta.pdf

  • În cazul situațiilor de urgențe medicale, recomandăm populației să apeleze numărul unic de urgență 112
  • Accesul aparținătorilor în unitățile sanitare va fi permis cu respectarea prevederilor legale în vigoare reglementate prin Ordinul nr. 3670/2022 privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare publice.
  • Accesul pacienților la servicii medicale din unități sanitare se face fără condiționarea testării pentru SARS-CoV-2. Pentru situații specifice (pacienți simptomatici, contacți ai unor cazuri pozitive etc) se poate realiza activitatea de screening la internare prin testarea SARS CoV-2, exclusiv din fondurile proprii ale spitalului, fără a se solicita plata acestora de către pacienți.

Vă aducem totodată la cunoștință faptul că, în România, starea de alertă epidemiologică pe gripă a fost sistată iar trendul infecțiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 este descrescător.

Distribuie informația
Alte știri