Comunicat : Principalele direcţii de lucru ale Direcţiei Patrimoniu din Primăria Oradea – VIDEO

Directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Oradea, dl. Lucian Popa a susţinut azi, 11 mai 2016, o conferinţă de presă în care a trecut în revistă principalele activităţi ale direcţiei pe care o conduce.

Concesionare de parcele pentru construirea de locuinţe familiale

Acesta a anunţat rezultatele licitaţiei organizate de Primăria Oradea pentru concesionarea unor parcele de teren cu suprafaţa de 250 mp fiecare, situate în zona Calea Clujului, în Cartierul Tineretului, în vederea construirii de locuinţe familiale.

”În total, 72 de parcele au fost scoase la licitaţie. Din cei 60 de participanţi, 58 s-au calificat, doi au fost descalificaţi pentru lipsă de documente, iar în final s-au adjudecat 56 de parcele. Astfel, au mai rămas de concesionat 16 parcele de teren, pentru care urmează să organizăm o nouă licitaţie, până vor fi adjudecate şi acestea”, a spus directorul Lucian Popa.

De asemenea, Primăria Oradea a scos la licitaţie încă de săptămâna trecută concesionarea unui număr de 17 parcele de teren, cu suprafeţe cuprinse între 357 mp şi 448 mp fiecare, situate pe str. Veteranilor, în vederea construirii de locuinţe familiale.

”La licitaţie poate participa orice persoană fizică, care nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local. Preţul de pornire al licitaţiei publice deschise este de 7,00 lei/mp/an, iar data limită de depunere a ofertelor este 27 mai 2016, ora 10:00, ghişeele 7-16 din Sala Ghişeelor – parterul Primăriei Oradea ”, a spus Lucian Popa.

Faţada, sălile de clasă şi curtea interioară de la Colegiul Tehnic Traian Vuia vor fi reabilitate

Aşa cum se ştie, la începutul anului 2015, municipalitatea a propus ca măsură de eficientizare a finanţării unităţilor şcolare (unităţi cu efective mari – cost standard superior) integrarea într-o singură unitate şcolară a învăţământului profesional de tip industrial prin fuziunea prin absorbţie a Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna” de către Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

”În ceea ce priveşte lucrările la faţada Colegiului Tehnic Traian Vuia, undeva la sfârşitul vacanţei şcolare, schelele vor fi scoase. În 18 mai, vom avea şi recepţia la Campusul Şcolar Partenie Cosma. O veste bună vizavi de Colegiul Tehnic Traian Vuia este că cei cei de la Agenţia de Dezvoltare Locală împreună cu Parteneriatul pentru Educaţie din care fac parte firme din parcul industrial au hotărât în AGA ca fiecare să sprijine reabilitarea sălilor de clasă de la  Colegiul Tehnic Andrei Şaguna, stabilind pentru acest scop suma de 100.000 lei. Pe perioada vacanţei de vară, Direcţia de Patrimoniu va face demersurile pentru a amenaja şi curtea interioară, astfel ca cele două licee să nu mai fie separate de gardul din curte, iar accesul să fie liber între cele două clădiri”, a menţionat directorul Lucian Popa.

De asemenea, faţada Liceului Emanuil Gojdu va trebui reabilitată până la sfârşitul acestei luni. La Şcoala Generală nr. 16 sunt în derulare procedurile de asfaltare a curţii, care până la sfârşitul lunii iunie ar trebui finalizate.

Un concert aniversar de muzică klezmer va marca intrarea în circuitul turistic a Sinagogii Zion

Pentru a marca intrarea în circuitul turistic a Sinagogii Zion, în după amiaza zilei de duminică, 15 mai, ora 17:00 va avea loc la Sinagoga Zion un concert aniversar de muzică klezmer, susţinut de formaţia coral-instrumentală care a reprezentat România la Festivalul de muzică klezmer din Buenos Aires. lntrarea va fi liberă

Începând de săptămâna viitoare, de marți până duminică, sinagoga va putea fi vizitată de orădeni, dar şi de turiştii interesaţi. Programul de vizitare va fi de marți până vineri între 9:00 -17:00, iar sâmbătă și duminică între orele 11:00 – 18:00.

 

Primăria Oradea îşi doreşte ca, după introducerea în circuitul turistic, să organizeze aici o serie de evenimente culturale, de la expoziţii la concerte.

Spaţiul comercial de pe Dealul Ciuperca şi hostelul de la Cetate, scoase la licitaţie

”Lucrările la curtea interioară a Cetăţii Oradea sunt propuse a intra în conservare până la obţinerea de noi fonduri. Vor fi două săpături care vor avea acoperiş de sticlă şi prin care se va vedea vechea catedrală din curtea cetăţii, iar în partea din mijloc a curţii interioare, va fi încadrată cu piatră, la nivelul solului, forma vechii catedrale”, a spus Directorul Popa Lucian.

Tot la Cetatea Oradea, s-a dat drumul la licitaţie pentru hostelul din cetate. Perioada de depunere pentru spaţiul comercial de la Dealul Ciuperca şi Hostelul din Cetatea Oradea este între 9-24 mai 2016. Condiţiile de participare pentru licitaţia la hostel este minimum 1 an vechime pentru cei care au administrat hoteluri, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 1000 euro +TVA pentru tot hostelul, cu condiţia ca investiţia pe care o va face câştigătorul licitaţiei să cadreze cu monumentul istoric care este Cetatea Oradea. Garanţia impusă va fi suma adjudecată înmulţit cu 6 luni.

Preţul de pornire pentru spaţiul comercial la Dealul Ciuperca va fi undeva la 5700 lei. Cei care vor câştiga licitaţia vor fi obligaţi să întreţină un stand unde se vor comercializa produsele care promovează oraşul Oradea. Aceste standuri vor exista în toate spaţiile din Oradea care au devenit puncte turistice.

Distribuie informația
Alte știri