Comunicat USR PLUS/ 6.683 zile s-a aflat PSD la guvernare, în mod direct, din 1990 și până astăzi. Câte spitale a construit? Zero. 

În fiecare campanie electorală au promis spitale. În 2016, au promis 8 spitale regionale. De promisiunile de atunci s-au ales doar hârtiile colorate fluturate. 

În 2020, USR a reușit să obțină 1.7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare pentru construcția de spitale. Nu a fost ușor. A trebuit să convingem Comisia Europeană că avem capacitatea să construim, după 30 ani, spitale, în condițiile în care PSD a construit ZERO. 

Vorbim de bani pentru 25 de spitale publice, care vor beneficia de o infrastructură nouă, totul din PNRR.  Pentru că nu știe să construiască spitale, PSD aruncă cu fumigene. 
Ministrul Rafila susține că a găsit în PNRR un buget care prevede 5 milioane de euro pentru funcționarea Agenției Naționale de Investiții în Sănătate și de cinci ori mai mulți bani prevăzuți pentru consultanță în instituție. 

Ce se întâmplă în mod real?

Comisia Europeană și-a pus întrebarea: dacă obțineți 1.7 miliarde de euro din PNRR pentru spitale, cine le construiește? S-a decis înlocuirea direcțiilor din Ministerul Sănătății, care nu au reușit să construiască spitale în 30 de ani, cu o agenție unică – ANDIS. Aici ar trebui să vină doar oameni profesioniști, care să aibă o singură responsabilitate: să construiască spitale din bani europeni.  Asta nu convine funcționărimii din Ministerul Sănătății. Aceiași „experți PSD” care au construit 0 spitale în 6.683 de zile. 

Mai multe detalii despre fake news-ul lansat de PSD: 

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă:

Fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea:

Distribuie informația
Alte știri