Concept ecologic de amenajare a spațiilor verzi, pe strada Radu Enescu din Oradea

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru Coridorul verde de pe strada Radu Enescu au fost aprobați în ultima ședința a Consiliului Local. Amplasamentul, cu o suprafață totală de 4.380 mp, este situat în cartierul Veteranilor, între cele două bretele ale străzii Radu Enescu. Benzile carosabilului au fost despărțite de spații verzi din cauza existenței unei linii de înaltă tensiune în zonă.

Prin proiect se propune un concept ecologic de amenajare a spațiilor verzi plantate, cu încurajarea unui caracter natural, fără intervenții invazive, fiind prevăzute elemente sustenabile ce încurajează dezvoltarea biodiversității precum hoteluri de insecte, movile artificiale de pământ acoperite cu plantații de gazon și plante perene, zone cu plantații dese de arbori și pergole cu plante cățărătoare.

Parcul va avea mai multe zone funcționale din punct de vedere al activităților și amenajărilor: loc de joacă natural, colț cu hamace și mesteceni, colț cu hoteluri pentru insecte și căsuțe pentru păsări, movile-delușoare cu gazon și plante perene, grădină comunitară, spațiu verde deschis cu zonă pentru yoga și activități în aer liber, zonă cu ochi de apă-iaz.

Zona destinată copiilor va cuprinde trunchiuri de arbori, bușteni, bolovani și o porțiune amenajată cu elemente de joacă realizate din lemn (pod de cățărat, păianjen din pânză pentru cățărat etc.). Cele două tronsoane sunt separate printr-o denivelare de pământ pe sub care va exista un tunel îngropat.

Toboganele vor fi construite pe o movilă/ elevație de pământ, ce poate fi utilizată inclusiv pentru jocurile de iarnă ca derdeluș sau pârtie pentru săniuș. Pentru a proteja copiii de traficul auto periferic, spre stradă, parcul va fi delimitat de o plantație de arbuști nativi, care, pe lângă rolul de protecție au și scopul de a izola fonic și vizual zona de joacă de spațiul străzii.

Distribuie informația
Alte știri