Concert caritabil de muzică Klezmer, la Filarmonică

Foto; crisana.ro

Şi în 2020 Rotary Club Oradea Art Nouveau propune continuarea seriei de acțiuni în cadrul proiectului Adoptă o Clădire – Restaurarea orgii din Singoga Sion. Prima acțiune dedicată restaurării acestei orgi a fost în 2019, când s-a realizat proiecția filmului Exod de suflete al regizorului orădean, Csaba Bereczki.

Acum orădenii sunt invitaţi din nou să se implice în proiect duminică, 23 februarie, de la ora 19.00, când va avea loc o Seară de muzică Klezmer! Pe scena Filarmonicii de Stat Oradea va performa o echipă de artiști valoroși și creativi, cunoscută sub numele de Oradea Klezmer. Ei sunt promotorii unui concept nou și le mulțumim pentru implicarea în proiectul nostru. Spectacolul va fi susținut de: Ary Nagy Sandor, Richard Balint, Andrian Locovei, Alexandru Szuz, Alina Leonte, Lorant Veres, Ion Pintea, Gerhard Bekes și Nagy Kalman. Vă invităm să vedeți cine va cânta și cine va dansa! Pe lângă Concertul propriu-zis spectatorii vor avea parte de surprize și de delicii culturale.

Partener în acest proiect este Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor. Alături de organizatori se află cunoscutul artist fotograf orădean Ovi D. Pop, care va prezenta o expoziție de fotografii ale Sinagogii Sion.

Sebastian Lupu, prieten fidel al acțiunilor Rotary Oradea Art Nouveau, este prezent la eveniment și veți avea ocazia să vedeți cum anume doar dacă veți fi în sală!

Expoziția de obiecte handmade simbolizând iubirea dă șansa celor prezenți să facă un dublu cadou de Dragobete: un suvenir handmade pentru persoana iubită și un ajutor în proiectul nostru – restaurarea orgii din sinagoga Sion Oradea. Biletele pentru concertul de muzică Klezmer „De prin lume adunate” susținut de Oradea Klezmer se pot cumpăra direct de la caseria Filarmonicii de Stat Oradea.

Alte știri