Concert cu muzică de film, interpretat cu nedisimulată bucurie, în Cetatea Oradea

Programul estival al Filarmonicii orădene Initio 2022 a debutat aseară cu un concert cu coloana sonoră a unor filme celebre din ultimii 50 de ani. Corul și orchestra filarmonicii sub bagheta dirijorului Werner Gabor au interpretat piese din coloana sonoră a unor filme de Oscar sau filme care au spulberat recorduri de spectatori și de încasări. Iar orădenii au răspuns invitației cu dragă inimă.

Curtea interioară a Cetății Oradea s-a umplut sâmbătă seara, de tineri și vârstnici, de copii, părinți și bunici care au savurat muzică și imagini proiectate pe ecranul din spatele corului și orchestrei. În funcție de vârstă, unii au zâmbit sau suspinat la muzica lui Nino Rota pentru „Nașul” lui Scorsesesau, muzica lui Enio Moricone pentru „Misiunea” lui Roland Joffe sau compilația din muzica lui Mozart pentru „Amadeus” lui Milos Forman, în timp ce alții au vibrat la coloana sonoră pentru filemele despreinse din universul Marvel: Captain America, Spider Man, Avatar, Stăpânul inelului sau The Games of Thrones.

Corul și orchestra filarmonicii conduse de Werner Gabor au interpretat cu nedisimulată bucurie piesele ieșite din tiparul concertelor obișnuite, dar pline de spiritul vremii în care trăim, transmițând mai departe încredere și energie: și un singur om poate mișca, poate genera schimbare, oricât de dramatică ar fi o situație poate fi schimbată … Dirijorul corului este Laszloffy Zsolt.

Publicul a umplut curtea interioară a Cetății, iar cei care nu au mai prins bilete au stat în picioare în gangul de intrare sau pe terasa din curtea Cetății. Aplauzele finale au pretins un bis, iar acesta a fost pe măsură: muzica lui John Williams pentru „Star Wars”.

Următorul eveniment estival al filarmonicii va avea loc sâmbăta viitoare, de data aceasta în sala de concerte. Este vorba despre opera „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti. Dacă vă luați biletele din timp veți fi scutți de surpiza neplacută dea rămâne pe dinafară.

Daniela Stoica 

Distribuie informația
Alte știri