Concert Eveniment de Jazz în Oradea – Trespass Trio (Suedia/Norvegia). Comunicat

Marți, 2 octombrie 2018, ora 20.00, vă invităm la Sinagoga Sion, la un concert de Jazz Eveniment, susținut de formația din Suedia/Norvegia, Trespass Trio, care va susține un concert intitulat ”Spirit of Pitești”, inspirat din atrocitățile “fenomenului Pitești” din epoca comunistă. Concertul Tresspass Trio este un eveniment muzical unic, o lecție necesară atât pentru generația nouă, cât și pentru generațiile vechi.

”Spirit of Pitești”, discul lansat în 2017 la casa de discuri portugheză CleanFeed, este un album-eveniment inspirat de Reeducarea de la Pitești, unul dintre cele mai cumplite experimente ale omenirii, aplicat studenților închiși de autoritățile comunist între anii 1949-1951. Există o structură narativă care se dezvoltă de la început până la sfârșit, cu o calitate cinematografică, dar totul trece printr-un nivel emoțional (de la furie la o sensibilitate dezarmantă) și invitația clară de a imagina scenarii, personaje și dialoguri. Pitești este un oraș românesc cunoscut și datorită închisorii locale care a găzduit experimente de spălare a creierului în timpul regimului totalitar. În acest proces de “reeducare” a încarceraților politici, violența dintre deținuți a fost încurajată de Securitate. Ororile au atins cele mai cumplite forme de dezumanizare a deținuților.

Combinând compoziția și improvizația, rigoarea și pasiunea, tonuri minore și gesturi mari, muzica ne atinge profund. Trespass Trio a devenit una dintre cele mai sfidătoare unități ale jazz-ului european contemporan și fiecare nou opus este o capodoperă. “The Spirit Of Pitești” nu face excepție.

Trio-ul Trespass Trio se va afla intr-un turneu national ce include locatii emblematice pentru scena romaneasca: Ateneul Roman din Bucuresti, Memorialul Victimelor Comunismului si Rezistentei din Sighet, Filarmonica din Pitesti, Sambata Sonora.

Prețul biletului este unic (30 lei). Biletele se pot achiziționa online: https://www.bilete.ro/trespass-trio/trespass-trio-02-oct-2018 și offline în Rețeaua Bilete.ro.

Numarul de locuri pentru concertul din Oradea este limitat la capacitatea Sinagogii Sion, iar un numar limitat de bilete se vor găsi în ziua evenimentului cu o jumatate de oă de începerea concertului la Sinagoga. Vă recomandam sa le achizitionti online pentru a fi siguri de participarea la eveniment.

Parteneri oficiali ai evenimentului: Prima Residence și Banca Transilvania
Parteneri princiali: Komfort Wood, RedSevens 777 – Oradea, Cabinet Avocat Individual Staicu Andrea, Utopium, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, Asociația Cei 40 de Mucenici.
Parteneri comunicare: MuzicaDeVest.ro, Manifest pentru Oradea, Zile Și Nopti Oradea
Organizator: Asociația Culturala Moszkva

Distribuie informația
Alte știri