Concert eveniment la Filarmonica Oradea. Celebrăm Împreună Moștenirea Muzicală a Lui Ciprian Porumbescu!

Filarmonica de Stat Oradea vă invită la o călătorie în inima muzicii românești, într-o ediție specială dedicată lui Ciprian Porumbescu. Pe 24 octombrie, ora 19:00, sunteți invitați să luați parte la debutul turneului „MOȘTENIREA LUI PORUMBESCU” – o aducere aminte a geniului compozitorului, dar și o reflecție asupra impactului său în universul muzical românesc.

DIANA JIPA și ȘTEFAN DONIGA, după ce au străbătut lumea cu acordurile lor magistrale, se reîntorc acasă pentru a vă împărtăși poveștile muzicale ale lui Porumbescu și ale altor compozitori români de seamă.

Fiecare seară de concert va fi o experiență completă: recitaluri excepționale, discuții profunde despre muzica și viața lui Porumbescu. Mai mult, în turneul de față fiecare moment muzical va fi precedat de câte o prelegere-conferință pe tema vieții și activității compozitorului și de lansarea, pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului a câte unui videoclip al fiecăreia dintre cele 10 creații muzicale incluse în program.

În plus, suntem încântați să vă prezentăm lansarea noii pagini web www.porumbescu170.ro – un sanctuar online dedicat operei sale, dar și a altor personalități culturale românești, unde pasiunea și cercetarea se întâlnesc într-o simbioză realizată de Prof. Gabriela Gîrmacea.

Muzica ne unește, ne inspiră și ne amintește de rădăcinile noastre. Alături de operele lui Porumbescu, veți regăsi în repertoriul turneului și notele inconfundabile ale compozitorilor români precum Enescu, Lipatti și Constantinescu.

Dragii noștri, așteptăm cu nerăbdare să vă avem alături, să celebrăm împreună și să ne (re)descoperim moștenirea muzicală. Fiecare notă muzicală, fiecare acord și fiecare moment al acestui turneu este dedicat vouă, iubitorilor de muzică și de cultură autentică românească.

Informații și bilete sunt disponibile la sediul Filarmonicii de Stat Oradea și online.

Vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și ne onorați cu prezența voastră la această sărbătoare muzicală.

Accesul este gratuit pentru elevi,studenți și persoanele care au achiziționat un pachet de concerte în cadrul Stagiuniii 2023-2024

Distribuie informația
Alte știri