Concert Muzică din desene animate la Oradea

În fiecare zi copiii sunt în centrul atenției. Însă, pe 1 iunie avem un motiv în plus să îi sărbătorim, să ne bucurăm de zâmbetul și inocența lor și să le dedicăm diferite activități. Așadar, miercuri, 1 iunie, copiii și părinții sunt invitați la concertul Muzică din desene animate al Filarmonicii de Stat Oradea, care va avea loc în sala Enescu-Bartók, începând cu ora 17. Piesele din concert sunt astfel concepute, încât să fie pe placul copiilor și vor fi interpretate de Ansamblul de suflători al Filarmonicii de Stat Oradea, dirijată de Lorenzo Moroni.

Ritmurile de marș ale piesei Parade of Wooden Soldiers de Ballard McDonald, vor deschide concertul dedicat copiilor. Piesa a fost compusă de Leon Jessel în anul 1897 pentru pian și mai târziu pentru orchestră. Varianta lui McDonald a apărut în 1922, ca un cântec cu versuri. O piesă mult mai recentă este Happy de Pharrell Williams. Melodia a fost compusă și interpretată de către Williams pentru a servi drept coloană sonoră a filmului Despicable Me 2 din anul 2013. A venit momentul să intre mașinuțele în scenă! Din filmul Cars , orchestra va interpreta aranjamente ale compozitorului John Moss.

Un alt film foarte iubit de către copii este Frozen. Din această cauză, piesa Let it go de Paul Murtha va aduce cu ea magia personajelor de iarnă. Desenele animate The Flinstones nu datează chiar din epoca de piatră, dar cu siguranță sunt desenele multor generații de copii. Așadar nu doar copiii, dar și părinții și bunicii se pot bucura de un cântec ce le va aminti de copilărie: Tema muzicală a desenelor The Flinstones , care aparține compozitorului Hoyt Curtin. Piesa următoare face parte din coloana sonoră a filmului Shrek și este compusă de John Cale pentru a ilustra lumea personajelor verzi. Piesa Up este tema filmului cu același nume, compusă de Michael Giacchino. Aceasta a fost nominalizată pentru diferite premii, câștigând chiar două trofee Grammy. Părăsim lumea cinematografică pentru scurt timp, invitând în scenă „dactilograful”. Piesa The typewriter este o lucrare scurtă a compozitorului american Leroy Anderson, care ilustrează un dactilograf, cu ajutorul unui instrument de percuție. Revenind la universul filmelor, în continuare va fi prezentat un medley din producția cinematografică Aladdin de Paul Jennings.

Există ceva mai reprezentativ decât jucăriile în lumea copiilor? Filmul Toy Story reflectă exact această lume, iar coloana sonoră compusă de Randy Newman este una dintre cele mai cunoscute piese muzicale de film din istorie. Aceasta va fi interpretată aproape de finalul concertului, ultima piesă făcând parte din seria Pirates of the Caribbean. Muzica filmului a fost compusă de Klaus Badelt, aceasta fiind și rampa sa de afirmare în calitate de compozitor. Temele cunoscute ale Piraților vor încheia concertul dedicat celor mici!

Bilet unic: 10 lei
Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii orădene și online la: https://filarmonicaoradea.ro/events/muzica-din-desene-animate/

Miercuri, 1 iunie 2022, ora 17 / 2022. június 1, szerda, 17 óraSala de concerte „Enescu – Bartókˮ / Enescu – Bartók hangversenyterem CONCERT SIMFONIC / SZIMFONIKUS HANGVERSENY Muzică din desene animateRajzfilm-zenékDirijor / Vezényel: Lorenzo Moroni  În program / Műsoron:  1- Ballard McDonald: Parade of Wooden Soldiers2- Pharrel Williams: Happy from Despicable Me 23- John Moss: Cars4- Paul Murtha: Let it Go from Frozen5- Hans Curtin: The Flinstones6- John Cale: Shrek7- Michael Giacchino: Up8- Leroy Anderson: The Typewriter9- Paul Jennings: Aladdin10- Randy Newman: Toy Story11- Klaus Badelt: Pirates of Caribbean

Distribuie informația
Alte știri