Concert susținut de Corala „Psalmodia Varadiensis” la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Universitatea din Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dr. Vasile Coman” și Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și Asociația Prietenii Muzeului Țării Crișurilor Oradea vă invită marți, 28 noiembrie 2023, ora 17:00, la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (Str. Aurel Lazăr nr.13), la concertul Suită corală religioasă, clasică și cultă susținut de Corala „Psalmodia Varadiensis”, avându-l ca dirijor pe pr. conf. univ. dr. habil. Mihai Brie.

Evenimentul este organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, dar și pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la înființarea Academiei de Teologie Ortodoxă din Oradea. Corala va încânta publicul cu lucrări scrise de compozitori români și străini din creația cultă, clasică și religioasă.

Corul fondat și condus de pr. conf. univ. dr. habil. Mihai Brie, profesor de muzică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a fost înfiinţat în anul 2007, având membri de profesii şi vârste diferite, care în scurt timp au reuşit să dobândească un renume atât pe plan local, cât şi naţional prin participarea la diferite evenimente: concerte tradiţionale de Crăciun şi Paşte, festivaluri corale, turnee. „Psalmodia Varadiensis” abordează un repertoriu variat, de la cel religios ortodox bizantin, la folcloric şi clasic. 

Intrarea la eveniment este liberă!

Distribuie informația
Alte știri