Concert vocal-simfonic de excepţie dedicat Zilei Tuturor Sfinților la Filarmonica Oradea

Melomanii oradăni sunt aşteptați la un concertul vocal-simfonic de excepţie dedicat Zilei Tuturor Sfinților. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică de Oradea şi va avea loc joi, 1 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala „Enescu-Bartók” a Filarmonicii.

Din programul serii fac parte lucrările: „Serenada în Mi minor pentru orchestră de coarde, op. 20”, de E. Elgar, Fantezia „Il giuramento” pentru corn, trompetă și orchestră, de S. Mercadante și „Recviemul”, de Wolfgang Amadeus Mozart. Dirijorul invitat este Matei Pop, iar solişti Lorenzo Moroni și Martyin György.

Conceput pentru cvartet de solişti vocali, cor mixt şi orchestră, Recviemul de Mozart va fi interpretat cu participarea Corului Filarmonicii, pregătit de dirijorul Lászlóffy Zsolt, precum şi cu implicarea unor solişti vocali de o valoare deosebită, apreciaţi atât în ţară, cât şi pe scenele de concerte din străinătate, ei fiind: Kristófi Ágnes (Filarmonica Naţională a Ungariei, Budapesta), Varvari Gabriella (Opera Națională Română din Timișoara), Ruben Mureșan (colaborări cu mai multe opere şi filarmonici din ţară şi străinătate), Dan Popescu (Opera din Brașov).

Distribuie informația
Alte știri