Concertele lui Enescu oferite gratis lumii întregi, ca sprijin în lupta împotriva COVID-19

Foto: wall-street.ro

Site-ul www.festivalenescu.ro va prezenta, începând de miercuri, un adevărat festival online de muzică clasică, cu înregistrări din ediţiile 2018 şi 2019 ale Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”.

„Un adevărat ‘Festival Internaţional George Enescu online’ va începe pe www.festivalenescu.ro, din data de 18 martie, ora 9,00, pentru a oferi oamenilor din întreaga lume acces gratuit la muzică clasică de calitate. Festivalul Enescu îşi aduce astfel contribuţia în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19, urmând modelul marelui compozitor George Enescu, care s-a implicat în ajutorarea răniţilor din Primul Război Mondial, prin puterea vindecătoare a muzicii”, precizează ARTEXIM, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

În semn de omagiu şi de compasiune pentru Italia, pentru oamenii şi artiştii săi, în deschiderea Festivalului Enescu online va fi prezentat Recviemul de Verdi, interpretat de Orchestra şi Corul Maggio Musicale Fiorentino, dirijor Fabio Luisi; soprană Hibla Gerzmava; mezzosoprană Veonica Simeoni; tenor Piero Pretti; bas Riccardo Zanellato.

Potrivit sursei citate, ARTEXIM, organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional ”George Enescu”, este în discuţii în aceste zile pentru a obţine acordul de difuzare online a concertelor şi a recitalurilor înregistrate în cadrul ediţiilor din 2018 şi 2019 ale celor două evenimente.

Programul va fi asemenea unui program de sală, cu diferenţa că fiecare concert va rămâne postat pe site timp de patru zile. Maratonul muzical va dura pe o perioadă nedeterminată, urmând ca programul să fie actualizat continuu. Informaţiile vor fi disponibile pe www.festivalenescu.ro.

Distribuie informația
Alte știri