Concertele „Lumină din Lumină”, organizate în Bihor, au ajuns la final

Duminică, 9 aprilie, la Teatrul Regina Maria din Oradea a avut loc concertul de Paște „Lumină din Lumină”, care a încheiat seria de evenimente derulată în Postul Paștelui în județul Bihor.

Artiștii au interpretat pricesne și cântece specifice perioadei, prin care cei 560 de spectatori au fost îndemnați să mediteze la semnificația Paștelui și a dragostei lui Dumnezeu arătată prin jertfa lui Isus Hristos.

Au urcat pe scena teatrului: Anastasia Ianc, Corul Liceului Greco Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea (Dirijor: prof. Nicoleta Țâmpu; pian: prof. Antonia Nica, percuție: Vlad Țâmpu), Maria Coman, împreună cu un grup vocal din cadrul Filarmonicii de Stat Oradea, actrița Daniela Nane, cu momente recitative, Ramona Bolojan, acompaniată la pian de Andone Camelia, Corul Bisericii Ortodoxe ,,Nufărul” (Dirijor: prof. Loredana Pantea), Antonela Ferche – Buțiu, Paula Hriscu, acompaniată la violoncel de Bogdan Cocora și la pian de Andone Camelia, și preotul Vlad Tătaru, la toacă.

Facem astfel de evenimente pentru a mărturisi adevărul Învierii lui Hristos și pentru a promova tradițiile noastre strămoșești. Mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în organizarea concertului de la Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Filarmonica de Stat Oradea. Totodată, mulțumim pentru sprijin primăriilor din județ”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

„Lumină din Lumină” a fost organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei și Episcopia Greco-Catolică a Oradiei. 

Seria de evenimente a debutat în data de 19 martie în localitatea Husasău de Criș și a continuat în alte 11 localități din județ: Beiuș, Ceica, Ștei, Șuncuiuș, Roșia, Oșorhei, Luncasprie, Aleșd, Salonta, Marghita și Oradea.

Distribuie informația
Alte știri