Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena, în direct pe TVR

Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va fi din nou transmis în direct, la 1 ianuarie 2024, de Televiziunea Română, de la ora 12.15. La pupitru, din impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein, va fi dirijorul Christian Thielemann. Concertul de Anul Nou de la Viena va putea fi văzut şi la TVR Cultural în 1 ianuarie, de la ora 19.00.  

Dirijorul german, director general al Staatsoper Unter den Linden Berlin, dirijor principal al Staatskapelle Dresden şi unul dintre invitaţii Festivalului Internaţional George Enescu în 2015, se va afla pentru a doua oară la pupitrul filarmonicii din Viena pentru tradiţionalul concert de început de an, după ediţia din 2019.

Şeful de orchestră în vârstă de 64 de ani va conduce un program cu lucrări de Johann, Eduard, Josef şi Johann Strauss senior, dar şi creaţii compuse de alţi vienezi îndrăgostiţi de vals: Karl Komzák, Joseph Hellmesberger, Carl Michael Ziehrer Wiener şi Hans Christian Lumbye.

Iar pentru că lumea muzicală va aniversa 200 de ani de la naşterea lui Anton Bruckner în 2024, Christian Thielemann va aduce în premieră absolută în programul Concertului de Anul Nou un cadril din creaţia marelui simfonist austriac.

Distribuie informația
Alte știri