Concluzia scriitorului Ioan Bogdan Lefter după 4 zile petrecute în orașul nostru : „Ai ce vedea în Oradea!”

foto wikipedia

La sfarșitul lunii iunie 2019,  Ioan Bogdan Lefter, cunoscutul scriitor,  a  fost la Oradea  cu ocazia unui eveniment privat.  Timp de 4 zile a petrecut „zile minunate într-un oraş în plină prefacere, cu multe lucruri de văzut”, după  cum a sintetizat șederea în capitala Bihorului pe site-ul reporterglobal.ro.

Criticul  literar s-a plimbat mai ales în zona centrală a orașului, a vizitat Sinagoga Neologă,  „impresionantul, zguduitorul Muzeu al istoriei evreilor din Oradea, inaugurat foarte de curând, în decembrie 2018, într-o fostă sinagogă de pe Strada Primăriei, construită în 1926, acum restaurată şi amenajată special”  dar și Cetatea Oradea „valoare patrimonială până acum aproape ascunsă”.

 „Ai ce vedea la Oradea!… Lăcaşe de cult de mai multe confesiuni, palate, Universitate, muzee. Centrul vechi, cu zone restaurate în ultima perioadă – frumos, impunător în vasta Piaţă a Unirii, cam excesiv pavată şi betonată la ultima recondiţionare, însă mărginită de clădiri de mare rang, admirabile…”

Citește mai departe pe reporterglobal.ro

Distribuie informația
Alte știri